Hoi, mijn naam is Bianca Smeets

Motto: "Stap voor stap naar meer balans"

Persoonskenmerken:

Pragmatisch

Empathisch

Doortastend

Mijn vakgebied:

Lifestyle coaching

Voedingscoaching

Werk-prive balans coaching

Locatie: Neer

Praktijk naam: Leefstijlcoaching Papillon

Wie ben ik...

Graag stel ik me aan je voor. Ik ben Bianca Smeets, de persoon achter Leefstijlcoaching Papillon. Ik woon met mijn gezin in Neer, Midden-Limburg.

Mensen omschrijven mij als betrokken, enthousiast, oprecht en geïnteresseerd in anderen. In mijn vrije tijd breng ik tijd door met mijn gezin/familie en vrienden, sta ik in de sportschool en ging ik regelmatig naar concerten en festivals. Hopelijk kan dit snel weer! Naast mijn werk als leefstijlcoach werk ik ook als docent Zorg en Welzijn in het voortgezet onderwijs.

Mijn praktijk heet Leefstijlcoaching Papillon. Papillon betekent vlinder in het Frans. Een vlinder staat symbool voor een nieuwe start. Voor mij symboliseert het de kleine en grote stappen die jij samen met mij gaat nemen qua verandering in leefstijl. Net zoals de metamorfose bij de vlinder!

Hoe ik werk...

Graag begeleid ik je bij het doorbreken van vaste gewoonten en het maken van nieuwe keuzes. Dit zijn jouw eigen keuzes. Ik leg je niks op; ik sluit aan op jouw wensen, vragen en mogelijkheden.

Stap voor stap pakken we de échte oorzaak aan en zorgen we voor een blijvende gedragsverandering die past bij jouw levensstijl. We besteden aandacht aan het voorkomen van terugval en hoe om te gaan met verleidingen.

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek kunnen we al je vragen en wensen bespreken. Na het kennismakingsgesprek starten we het traject met een intake. Tijdens dit intakegesprek onderzoeken we hoe het gaat met jouw gezondheid door middel van een leefstijl-check. Hierbij kijken we naar je gewicht en BMI en bespreken we hoe jij omgaat met voeding, beweging, slaap, ontspanning, stress, roken en alcohol.  We gaan daarna actief aan de slag om voor jou de juiste manier te vinden om je doel te bereiken.

Na iedere sessie ga je thuis hiermee verder. Tussen de sessies hebben we kort contact via app, mail of telefoon. Vragen kunnen we dan bespreken, zodat je weer verder kunt. Zit het coachingstraject erop? Dan hebben we na ongeveer 3 maanden nog een follow-up afspraak om te bespreken hoe het gaat en waar je eventueel tegenaan loopt.

Waar ik je verder mee kan helpen..

INDIVIDUELE BEGELEIDING
In mijn praktijk begeleid ik jou met vragen rondom leefstijl. Deze vragen kunnen gaan over:


‍1. Gezond eten.
Je kiest bijvoorbeeld eerder voor makkelijk dan voor gezond, je volgde meerdere keren in je leven een dieet of je vindt het lastig om gevarieerd te eten.


‍2. Bewegen.
Je sport wellicht niet zo graag, je hebt een beroep waarbij je veel zit, of je kunt het als je 's avonds thuiskomt niet meer opbrengen om nog te gaan bewegen.


3. Slaap.
Je bent overdag vaak moe, je hebt moeite om in slaap te vallen en/of om door te slapen. Je hebt misschien klachten als hoofdpijn, een slecht geheugen en prikkelbaarheid.


‍4. Ontspanning en stress.
Je hebt je gevoelens en gedachten niet altijd onder controle, je weet niet goed hoe je tijd voor jezelf kunt vrij maken aangezien de balans weg is, of je hebt burn-outachtige klachten.

BEGELEIDING VOOR GEZINNEN:
Als vader en/of moeder kan het pittig zijn om alle ballen in de lucht te houden. Je wilt bijvoorbeeld gezonde maaltijden op tafel zetten, passend werk hebben, voldoende bewegen en tijd hebben voor jezelf, het gezin, familie en vrienden.
Leefstijlcoaching Papillon biedt ook begeleiding aan huis voor gezinnen met jonge kinderen tot adolescenten. Tijdens een traject is er onder andere aandacht voor moeilijke eters, balans tussen gezond eten en een traktatie, (plezier hebben in) beweging, slaap en motivatie.

BEDRIJVEN
Als werkgever kun je mij ook inschakelen. Het doel is om de duurzame inzetbaarheid te verhogen: voorkomen of terug dringen van verzuim en de productiviteit en creativiteit versterken. Ik kom graag bij uw bedrijf om een leefstijlscan te maken, advies te geven over een gezonde eetgelegenheid of om aandacht te schenken aan meer bewegen, gezonder eten en op tijd ontspannen. Dit kan bijvoorbeeld in één-op-één begeleiding, spreekuren, actieve workshops of lezingen.

ONDERWIJS
Ook in het basis-, voortgezet en beroepsonderwijs ben ik inzetbaar voorleerlingen én het personeel. Zo kan ik advies geven over een gezonde school of een leefstijlscan afnemen. We kijken dan naar gewicht en BMI en bespreken zaken rondom voeding, beweging, slaap, ontspanning, stress, roken en alcohol.
Ook geef ik interactieve workshops en smaaklessen. Begeleiding kan individueel of in groepsverband.

Iets over mijn achtergrond…

Vanaf 2003 werk ik in het onderwijs als docent Zorg en Welzijn. Naast het verzorgen van lessen ben ik mentor in de bovenbouw en ben ik vakgroephoofd van de vakgroep Zorg en Welzijn en biologie.

De afgelopen jaren heb ik niet stil gezeten. Ik volgde een opleiding middenmanagement en scholingen over coaching, innerlijk kind werk, provocatieve begeleiding en het voeren van reflectiegesprekken. Iets waardevols willen doen, mijn interesse in anderen, voeding en beweging motiveerde me om de opleiding tot leefstijlcoach te volgen bij Sonnevelt Opleidingen.  Na het behalen van het diploma heb ik Leefstijlcoaching Papillon opgericht waar ik mensen actief begeleid om gezond te genieten.

Vrijblijvend kennismaken? Stel hier je vraag aan me

Dank u, uw bericht is goed ontvangen
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vind de professional die bij jou past

Vul jouw persoonlijke voorkeuren in...en wij gaan voor jou op zoek naar de professional die bij jou past.

We bekijken elke aanvraag voor ondersteuning/begeleiding zorgvuldig. Door ons breed netwerk van professionals kunnen wij jou in contact brengen met de persoon die het beste bij jouw persoonlijke voorkeuren past.

Vind jouw professional