Hoi, mijn naam is Meike Theunissen

Motto: "Because your soul knows it´s way"

Persoonskenmerken:

Nog niks ingevuld

Mijn vakgebied:

Burn-out en Stress hantering

HSP coaching

Traumaverwerking

Paardencoaching

Locatie: Schinveld

Praktijk naam: Souls Choice coaching met paarden

Wie ben ik...

Geduldig, rustig, empathisch, vertrouwd, goed kunnen aanvoelen en vooral (emotionele) veiligheid en ruimte geven. Dit zijn de woorden die ik hoor als mensen mij omschrijven.

Zodra je ervoor kiest om coaching bij mij te volgen, zul je dit bij binnenkomst voelen. Als coach m.b.v. paarden ben ik natuurlijk niet alleen, Quint en Moreen (de paarden) ondersteunen jouw daar waar dit nodig is. Quint is zachtaardig, weet menige harten te raken, hij is geduldig en geeft jou de steun die je nodig hebt. Moreen is een lieve en gevoelige merrie. Op haar oude dag staat ze voor je klaar als je het moeilijk hebt en is zij ook duidelijk wanneer jij iets mag leren.

"Geen woorden, maar paarden"

Hoe ik werk...

Ik werk vanuit de visie om mensen dichter in contact met zichzelf te laten komen, zichzelf beter te leren begrijpen en te leren accepteren. Hiervoor zet ik de rust en de ruimte van de natuur en van de paarden in.

De natuur en de aanwezigheid van de paarden biedt een veilige setting op fysiek en vooral op emotioneel vlak voor jouw als coachee. Je krijgt de ruimte en de tijd om te ervaren, te praten en vooral te voelen wat er met je gebeurt, alles wat er is dat mag er zijn.

Equine assisted coaching(EAC) is een ervarings -en oplossingsgerichte coachingsmethode waarbij paarden worden ingezet als 'spiegel'. Zij zijn gevoelig voor jou gedrag, emoties en gevoelens en zijn experts in het lezen van lichaamstaal. Paarden reageren altijd en direct op wat in een sessie met jou gebeurt, zowel fysiek als mentaal. Dit maakt paarden uitermate geschikt om inzicht te geven en bewustwording te creëren.

Tijdens reflectiemomenten help ik jou om de ervaring met het paard helder te krijgen en je oplossing te vinden. Door te ervaren en te zien wat er gebeurt in een sessie kun je tot inzichten, lichaamsreacties, emoties en gevoelens komen die eerst onbewust waren en noodzakelijk zijn voor je herstel. Zoals jij in een sessie handelt, zo doe je dit ook in het dagelijkse leven en daar reageert een paard op. Dit maakt dat je je bewust wordt en het geleerde kun je gaan toepassen in je dagelijkse leven.

Tijdens onze sessies krijg je de mogelijkheid om tot ervaring te komen die je vaak in een andere setting nauwelijks tot niet krijgt. Dit doen we in de buitenlucht, de rust en vrijheid in de natuur. Coaching met paarden vind ALTIJD naast het paard plaats, nooit op het paard. In onze sessies werk ik o.a. met jou Autonome Zenuwstelsel waar veel ballast wordt opgeslagen zonder dat we het gelijk weten, zoals trauma. Hier wordt weinig aandacht aan besteedt in vele behandelvormen en is vaak de sleutel tot herstel. Je komt weer in verbinding met je lijf en gaat uit je hoofd. Door te ervaren komen we vanzelf bij het voelen. Hier vinden we de informatie die we uit ons hoofd niet krijgen en kan de balans tussen beide hersteld worden.

Kom je de eerste keer? Dan vind er een kennismakingsgesprek plaats van max. 30 min. Dit is vrijblijvend en geheel gratis. Wij bieden individuele sessies aan, verschillende 'coaching op maat' trajecten met leuke kortingen, Behind the Wire coaching voor mensen die paarden spannend vinden en Wandelcoaching zonder paarden.

Waar ik je verder mee kan helpen..

  • Burn-out
  • StressTrauma (o.a. PTSS, Angsten, Paniekaanvallen)
  • Hoogsensitieve Personen
  • Verlies en Rouwverwerking
  • Balans tussen hoofd en lijf herstellen
  • Persoonlijke Ontwikkeling

Onze sessies zijn gericht op een betere balans tussen ons hoofd en ons lijf. We praten niet alleen, we gaan ook echt aan de slag met alles wat je in je lichaam ervaart. Je krijgt simpele toepasbare tools mee voor een betere zelfregulatie en werken met verschillende disciplines waaronder ons Autonome Zenuwstelsel.

Iets over mijn achtergrond…

Opleiding Equine Assisted Coach level 1 en 2.

  • Psychosociale Basiskennis
  • Hoogsensitiviteitscoach
  • Coach Werken met het Zenuwstelsel
  • Traumatraining en Intuïtief coachen met Voice Dialogue.  

Ik studeer voor Kindercoach en ben Ponypower voor Kids trainer. Ik ontwikkel mij door deel te nemen aan opleidingen/workshops/cursussen m.b.t. de thema's waar ik mensen in begeleid en volg met regelmaat intervisies. Naast het coachen werk ik in de ouderenzorg.

Vrijblijvend kennismaken? Stel hier je vraag aan me

Dank u, uw bericht is goed ontvangen
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vind de professional die bij jou past

Vul jouw persoonlijke voorkeuren in...en wij gaan voor jou op zoek naar de professional die bij jou past.

We bekijken elke aanvraag voor ondersteuning/begeleiding zorgvuldig. Door ons breed netwerk van professionals kunnen wij jou in contact brengen met de persoon die het beste bij jouw persoonlijke voorkeuren past.

Vind jouw professional