Paardencoaching

Paardencoaching is coaching voor mensen met een mentale (zorg)vraag waarbij het paard wordt ingezet als ‘spiegel’. Het is een ervarings -en oplossingsgerichte methode om jou te laten ervaren en te profiteren van de feedback die het paard geeft.

Paarden zijn gevoels- en kuddedieren. Ze leven in het moment en denken niet aan gisteren en niet aan morgen. In het ‘hier en nu’ reageren ze op elkaar en hun omgeving. Zo doen zij dit in een sessie ook bij jouw omdat je een onderdeel wordt van hun kudde. Paarden zijn uiterst gevoelig voor het gedrag van ‘de ander’ en reageren hierop. Ze zijn experts in het lezen van lichaamstaal en reageren op jou gedrag, emoties en gevoelens. Een paard reageert altijd en direct op wat in een sessie met jou gebeurt. Dit maakt hen zo geschikt om jou inzicht te geven waar het blokkeert.

De aanwezigheid van het paard biedt jouw emotionele en fysieke veiligheid waardoor het makkelijker is om je open te stellen voor zelfonderzoek. Paarden zijn vergevingsgezind en zullen je steeds zonder oordeel tegemoet treden.

Maak kennis met onze coaches in Paardencoaching

Meike Theunissen

NIEUW bij Limburg Groeit

Burn-out en Stress hantering
HSP coaching
Traumaverwerking
Paardencoaching

Gecertificeerd

Lid van beroepsvereniging

Vind de professional die bij jou past

Vul jouw persoonlijke voorkeuren in...en wij gaan voor jou op zoek naar de professional die bij jou past.

We bekijken elke aanvraag voor ondersteuning/begeleiding zorgvuldig. Door ons breed netwerk van professionals kunnen wij jou in contact brengen met de persoon die het beste bij jouw persoonlijke voorkeuren past.

Vind jouw professional