Hoi, mijn naam is Sjannie Kurstjens

Motto: "“Je hebt niet altijd in de hand wat er gebeurt, wél hoe je er mee omgaat.”"

Persoonskenmerken:

Krachtig

Empathisch

Betrokken

Mijn vakgebied:

Burn-out en Stress hantering

Lichaamsgerichte psychotherapie

Emotie & Traumaverwerking

Locatie: Neer

Praktijk naam: Sjannie, Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Wie ben ik...

Mijn naam is Sjannie Kurstjens. Mijn missie is het blijer en gelukkiger maken van mensen zoals jij. Dit bereiken we samen door jouw zelfherstellend vermogen aan te spreken en jouw bewustzijn te vergroten. Dan ervaar je weer je eigen kracht. Ik werk met lichaamsgerichte psychotherapie, waarbij ook jouw sociale context wordt betrokken. Door mijn holistische mensvisie komen alle elementen aan bod, die invloed hebben op jou en jouw gezondheid.

Ik ben een empathische therapeut, die ook energetisch werkt, én met twee voeten op de grond blijft. Cliënten die jou voorgingen gaven mij terug dat ze zich rustig en kalm voelen bij mij. Ze benoemen mijn werkwijze als liefdevol, respectvol, meelevend en inspirerend. Ze waarderen het meest dat ze zich gehoord en gezien voelen én tegelijkertijd zich veilig genoeg voelen om zichzelf te kunnen zijn. Ze voelen zich na de sessie lichter, blijer, opgelucht, geheeld; - in je eigen kracht -

Hoe ik werk...

Ik werk vooral met E.E.N.® Therapie. (Energetische Eclectische Natuurgeneeskunde welke valt onder de lichaamsgerichte psychotherapie) Aanvullend kan EFT (Emotional Freedom Technique) bij trauma en angsten extra worden ingezet.

Het muziekwaterbed kan ingezet bij rouwverwerking, pijnklachten en ter ondersteuning van medische trajecten als kankerbehandeling.

Allemaal individuele therapeutische sessies, variërend tussen 1 en maximaal 2 uur. Voorafgaand aan ons eerste gesprek (intakegesprek) stuur ik je per mail een intake-formulier en een overeenkomst. Tijdens de intake stel ik verdiepingsvragen en wordt de hulpvraag samen met jou geformuleerd. Doordat we vervolgens meten of er emotionele-, energetische- of gedachtenblokkades zijn, kan jij je bewust worden van deze blokkades.

Ook op fysiek niveau meten we of je ondersteuning nodig hebt, bijvoorbeeld in de vorm van vitaminen en mineralen. Na de intake en meting stel ik een werkvorm voor die past bij jou en jouw hulpvraag. In overleg gaan we samen aan de slag. O.a. met lichaamswerk, energetische werkwijzen, regressie, doelstelling, ondersteunde tools en natuurlijke middelen.

Mijn kwaliteit borg ik door de jaarlijkse bijscholingen en door de kwaliteitsnormen van de beroepsvereniging te handhaven. Daartoe ben ingeschreven bij de beroepsvereniging Kwaliteitstherapeuten en bij de RBCZ.

Waar ik je verder mee kan helpen..

 • stressklachten
 • burn-out klachten
 • gevoel van ‘op’ te zijn
 • piekeren, angsten, frustraties, slecht slapen
 • trauma
 • onverwerkte emoties, rouw, gevoelens ‘die je geen plek kunt geven’
 • het gevoel dat ‘het leven je uit de handen glipt’, je weinig toekomt aan jezelf, je moeite hebt met je grenzen bewaken, je het gevoel hebben dat je tekortschiet
 • wanneer je twijfelt of onzeker bent over je baan of relatie of hier tijdelijk in vastloopt
 • HSP: Wanneer je last hebt van je gevoeligheid op je werk of privé, jij je onbegrepen voelt, je het gevoel hebt meer rust nodig te hebben dan je eigenlijk wilt, wanneer je (beter) met je HSP wilt leren omgaan
 • wanneer je twijfelt of je soms hoog gevoelig (HSP) bent
 • fysieke pijn door chronische ziekte of door operaties.

Iets over mijn achtergrond…

Van jongs af aan voel ik me het fijnst buiten. Ik voel me verbonden met de natuur en vind het fijn om in contact te zijn met mensen en ze te inspireren. Vanwege mijn passie voor de zorg heb ik 24 jaar op in verschillende zorginstellingen in de ondersteunende diensten gewerkt. Door eigen ervaring ben ik met complementaire zorg in aanraking gekomen. Ik voelde me sterk aangetrokken tot de holistische mensvisie.

Ik vind het fascinerend hoe het menselijke leven gevormd/beïnvloed wordt en hoe gedachten en ervaringen invloed hebben op ons welbevinden. Dit bracht mij op het pad van de lichaamsgerichte psychosociale therapie.

Opleidingen/scholingen:

 • Jaarlijkse bijscholingen (KTNO en SNRO geaccrediteerd)
 • Basistraining Positieve Gezondheid (Fontys paramedische hogeschool)
 • Bijscholingsmodule Enneagram – DSM 5  (E.E.N.® Instituut)
 • Registeropleiding E.E.N.® therapeut (4 jarige HBO opleiding met medische basiskennis en psychosociale basiskennis)  (E.E.N.® Instituut)
 • Muziekwaterbedtherapie (bij “Het muziekwaterbed” te Roermond, onder leiding van Math Hansen, grondlegger van het muziekwaterbed)
 • Cursus Chakra’s, de energetische anatomie van de mens  (SNRO geaccrediteerd.)
 • EFT, practitioner en master (Balans Training, drs. S.A. de Nie, Arnhem)
 • Reiki I – Reiki II – Reiki IIIA  (Mikao Usui genezing systeem)

Wil je meer weten? ... maak vooral persoonlijk kennis met me of bekijk mijn website www.praktijksjannie.nl en/of mijn LinkedIn profiel.

Vrijblijvend kennismaken? Stel hier je vraag aan me

Dank u, uw bericht is goed ontvangen
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vind de professional die bij jou past

Vul jouw persoonlijke voorkeuren in...en wij gaan voor jou op zoek naar de professional die bij jou past.

We bekijken elke aanvraag voor ondersteuning/begeleiding zorgvuldig. Door ons breed netwerk van professionals kunnen wij jou in contact brengen met de persoon die het beste bij jouw persoonlijke voorkeuren past.

Vind jouw professional