Maskers

Geschreven door
Paul Hermans
March 2, 2022

Masker af?

Hoe bevrijdend kan het zijn?

De Vastelaovend is weer voorbij. Het was anders dan andere jaren, maar we mochten weer drie dagen vieren. Heb jij er ook van genoten? Het mooie aan carnaval is dat je een paar dagen een masker opzet... om het daarna weer bewust af te zetten. Maar hoe zit het met jouw dagelijks masker? Het masker waarvan je je niet meer bewust bent dat je het draagt?

Begrijp me niet verkeerd, het dragen van een masker is soms best handig. Het is een manier om niet geraakt te worden, ergens bij te horen, om op te vallen of gezien te worden. Door je masker voel je je veilig en beschermd tegen mogelijke afkeuring van bijvoorbeeld familieleden, vrienden, leraren of werkgevers. Zelfs als dat betekent dat je in een dergelijke situatie niet trouw bent aan jezelf.

Maar waar beschermt je masker jou dan precies tegen? En hoe functioneel is het nu nog voor je? Wat levert het je op? Een masker opzetten in situaties die jij lastig vindt lijkt handig, maar op termijn kan het ook tegen je gaan werken. Want ben je dan nog écht jezelf?

Zeker, het kost moed om je masker af te zetten. Want hoe zal jouw omgeving reageren? Herinner jezelf er dan aan dat er maar één is die jou hoeft te accepteren en dat ben jezelf! Wanneer je je masker afzet, mag alles er zijn; je sterke maar ook je minder sterke kanten, je hoogte én je dieptepunten.Je accepteert jezelf helemaal. En wanneer je dan beseft dat je helemaal ok bent zoals je bent, heb je de goedkeuring van anderen niet meer nodig. Hoe bevrijdend is dat?

Je masker afzetten hoeft dus niet, maar mag wel...Als het het goed voelt!

Er komt nog meer..blijf ons volgen!

Vind de professional die bij jou past

Vul jouw persoonlijke voorkeuren in...en wij gaan voor jou op zoek naar de professional die bij jou past.

We bekijken elke aanvraag voor ondersteuning/begeleiding zorgvuldig. Door ons breed netwerk van professionals kunnen wij jou in contact brengen met de persoon die het beste bij jouw persoonlijke voorkeuren past.

Vind jouw professional